Bio industrie

Japanse kwartels worden ook gehouden in de bio-industrie voor hun vlees en hun eieren. Er zijn rassen voor het vlees en rassen voor de eieren. In Nederland bestaan geen kwartelboerderijen, het is verboden. Het is mogelijk om daarvoor een ontheffing te krijgen, maar in Nederland is er nog nooit een vergunning voor afgegeven.

De kwarteleieren en -vlees wat wij in de supermarkt hebben komt uit Frankrijk, Duitsland Spanje of Italië. Het dierenwelzijn is slecht in deze stallen en er is weinig regelgeving. In de Europese wet staat niet vastgelegd hoeveel kwartels per vierkante meter gehouden mogen worden. Ze worden voornamelijk in legbatterijen in kooien gehouden. Een keurmerk of stempel met de herkomst van een kwartelei is niet verplicht zoals het wel is bij kippeneieren. Hierdoor is het lastig te achterhalen waar een kwartelei vandaan komt of hoe de dieren gehouden zijn.

Lees hier meer.

Als je dus zorgeloos wilt genieten van een lekker kwarteleitje, hou dan zelf gewoon enkele kwartels in een volière of mooi hok. Dat lijkt me beter.

Een harlekijnkwartel hen met kuiken